Lestabel 2de & 3de graad TW

 

 

Leerlingen in de studierichting techniek-wetenschappen moeten blijk geven van een duidelijke interesse en aanleg voor wiskunde en wetenschappen. Wie pas in de derde graad naar tw gaat, heeft best een degelijke wiskundigwetenschappelijke vooropleiding. Algemene vorming en talen blijven belangrijk in deze studierichting. Leerlingen die kiezen voor tw moeten ook voldoende motorische aanleg en zin voor precisie hebben om in het laboratorium op een verantwoorde manier proeven en experimenten uit te voeren. Teamwerk en verantwoordelijkheidszin zijn belangrijk. 
Er zijn vijf gespecialiseerde laboratoria waarin de leerlingen kunnen werken. Via talrijke bedrijfsbezoeken maken de leerlingen kennis met de industrie en allerlei wetenschappelijke activiteiten. De integratie van ICT-toepassingen in de lessen en een degelijke theoretische achtergrond bieden hen een dieper inzicht in het functioneren van de wereld rondom hen. In de geïntegreerde proef aan het einde van deze opleiding moeten de leerlingen hun praktische vaardigheden en opgedane kennis koppelen aan hun persoonlijke interesse. 
 

 

 

2de graad

 

3de graad

 

 

1ste jaar

2de jaar

1ste jaar

2de jaar

Godsdienst

2

2

2

2

Aardrijkskunde

1

1

1

1

Biologie (+ lab)

2

2

3

3

Chemie (+ lab)

4

4

6

6

Engels

2

2

2

2

Frans

3

3

3

3

Fysica (+ lab)

4

4

6

6

Geschiedenis

1

1

1

1

Informatica

1

1

-

-

Lichamelijke opvoeding

2

2

2

2

Nederlands

4

4

4

4

Plastische opvoeding

1

1

-

-

Wetenschappelijk tekenen

2

2

-

-

Wiskunde

5

5

6

6

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN

Leerlingen die de richting techniek-wetenschappen volgden, kunnen terecht in vrijwel alle vormen van hoger onderwijs, vooral van een wetenschappelijke aard, liefst een professionele bachelor, hoewel ook een academische bachelor tot hun mogelijkheden behoren.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.