Lestabel 3de graad grootkeuken

 

 

Een kok is een menuplanner, een bewaker van gezond en hygiënisch koken. Hij moet economisch, veilig, hygiënisch en efficiënt werken. Hij leert omgaan met de kookploeg, de klanten en het overige personeel. Het grote verschil tussen restaurant en keuken enerzijds en grootkeuken anderzijds zit in het aantal maaltijden, de manier van bereiden en de werkdruk. Een grootkeukenkok maakt steeds deel uit van een ploeg. De leerlingen lopen stage in keukens verbonden aan bejaardentehuizen, scholen, bedrijven, ziekenhuizen en instellingen. Zij bereiden voor de school de middagmaaltijden. Een keer per week organiseren zij een buffet in het didactische restaurant.In het 'open atelier' leren de leerlingen op een andere manier informatie opzoeken en verwerken. In hun eigen tempo verdiepen de leerlingen zich in zelfgekozen deelthema's. De leerkrachten worden regisseurs en sturen bij waar nodig. Het 7de jaar gemeenschapsrestauratie leidt op tot grootkeukenkok die op termijn de leiding van een keuken kan nemen. Na dat jaar zijn de leerlingen in staat op zelfstandig medewerkers te instrueren, te motiveren en te begeleiden.Leerlingen stellen menu's op en organiseren de grootkeuken volgens de geldende wetgeving. Verder leren zij budgetten te beheersen en contacten te leggen met leveranciers. De leerlingen worden voorbereid op de directiekeuken, als uitbreiding van de grootkeukenopleiding. Dat oefenen ze in door elke week een gastronomisch menu te serveren in het didactische restaurant Mise-en-place. Op het einde van het 7de jaar gemeenschapsrestauratie behalen de leerlingen een diploma secundair onderwijs. Zij kunnen ook een getuigschrift bedrijfsbeheer behalen, waardoor ze in staat zijn een zelfstandig beroep uit te oefenen.

 

 

3de graad

3de graad

3de graad

 

1ste jaar

2de jaar

7de specialisatiejaar

Godsdienst

2

2

2

Bedrijfsbeheer (op vrijwillige basis)

 

 

4

Frans

2

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

2

Maatschappelijke vorming

-

-

2

Nederlands

-

-

3

Open atelier

3

3

3

Project algemene vakken

4

4

-

Vorming grootkeuken

21

21

21

 

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN

 

Zij zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt. Ook als zelfstandige zijn er mogelijkheden.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.