Mise-en-place

In de restaurantkeuken zullen de leerlingen uit restaurant en keuken en grootkeuken zich kunnen specialiseren in alle technieken van het bereiden van maaltijdenin het didactische restaurant kunnen ze leren hoe die maaltijden op te dienen.

In het restaurant is iedereen welkom, na reservering. De naam van ons restaurant is mise-en-place. Toen Auguste Escoffier rond de eeuwwisseling tussen de negentiende en twintigste eeuw de standaard zette voor de Franse keuken zorgde hij ook voor een goede organisatie van het kookproces.Dat is wat mise-en-place betekent, dat alles klaar ligt zodat de kok zijn werk kan doen: ingrediënten moeten voorbereid zijn, kruiden en toevoegsel bij de hand zijn, alle materiaal moet gereed liggen, de ovens moeten op temperatuur zijn.

Het is ook symbolisch voor wat we willen bereiken: ons nieuw restaurant is de mise-en-place voor onze leerlingen zodat ze kunnen leren. Alle didactische vereisten zijn vervuld,er zijn prachtige nieuwe keukens, er is kookmateriaal, er zijn de leerkrachten die hun lessen hebben voorbereid. Het is nu aan hen om te leren koken en opdienen.

En aan jullie om te komen eten. Smakelijk!

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.