Duaal leren

 

Wanneer

Vanaf het schooljaar 2018-2019 gaat Mariagaard mee in het verhaal van Duaal leren.

We bieden dit aan voor  5de jaar grootkeuken en cateraar en 7de jaar grootkeukenkok.

Wat is Duaal leren?

Duaal leren is een sterke vorm van leren op de werkplek. De leerling verwerft gedurende minstens 20 uren een groot deel van de competenties op vlak van kennis en vaardigheden die op de arbeidsmarkt nodig zijn. Die vakgebonden competenties leren ze gedurende vier uur ook op school en daarnaast volgen ze algemene vakken (Frans-godsdienst- PAV-LO).

Voor wie  

De klassieke schoolcontext met zijn gestructureerde en gemeenschappelijk opgebouwde leerweg werkt niet voor alle leerlingen. Duaal leren is ideaal voor leerlingen voor wie voltijds schoollopen geen optie is maar die toch een diploma van het secundair onderwijs willen.

Het is bedoeld voor jongeren die staan te popelen om aan de slag te gaan, die al doende willen leren.

Hoe

Hoe werkt het in de praktijk?

De jongeren gaan drie dagen leren op een duale werkplek. Ze worden vanuit de school van dichtbij gevolgd (tijdens 2-wekelijks bezoeken door onze trajectbegeleider) en krijgen veelvuldige evaluaties. Ze worden tewerkgesteld volgens een OAO (Overeenkomst Alternerende Opleiding) en krijgen een leervergoeding.

Waarom

De school moet mee evolueren met vernieuwingen en wil met een open geest deze uitdaging aanpakken en hun visie verweven in dit nieuwe leren.

DOWNLOAD DE FOLDER HIER

Voor meer informatie  

 mail: duaalleren@mariagaard.be

 tel. 09/ 365. 73.00

verantwoordelijken:

Leen Van De Voorde

Frauke Van Ghelue

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.