Menu's Mise-en-place
Welkom op de website van Mise-en-place, het didactische restaurant van Mariagaard .
(Alle menu's zullen per dag per trimester verschijnen. Opgelet, op sommige dagen zullen onze leerlingen op stage zijn en dan is het restaurant gesloten.)
14/09/2020 maandagmiddag
Broccolisoep met kippenblokjes
Lamsnavarin met couscous
Profiteroles met vanille-ijs en chocolade
15/09/2020 dinsdagmiddag
Loempia van kip met rode biet
Gestoomde koolvis met preistoemp en sabayon van Hoegaarden
Crème brûlée met mokka
16/09/2020 woensdagavond
Rundercarpaccio met pesto van koriander en eendenleverkrullen
Heldere bouillon van nieroogkreeftjes met citroengras
Lamskroon met seizoengroentjes, aardappelsoufflé
Jasmijnrijsttaartje met geconfijte abrikoos
17/09/2020 donderdagmiddag
Carpaccio van coeur de boeuf tomaat en roquefort
Gesauteerde kip ‘Georgina’, Rösti
Citroentaartje
18/09/2020 vrijdagmiddag (Italiaans buffet)
Soep:
Minestronesoep
Koude komkommersoep met koriander
Voorgerecht:
Carpaccio met pesto van basilicum
Ravioli met ricotta, zongedroogde tomaat en een sausje met gele
paprika
Hoofdgerecht:
Lasagne van zalm en spinazie en martini-biancosaus
Ossobuco
Bijgerechten:
Tomatensalsa van romatomaat met mozzarellabolletjes en basilicumolie
Risotto met boschampignons
Nagerecht:
Tiramisu
Panna cotta
21/09/2020 maandagmiddag
Cultivateursoep
Gegrilde kalkoentournedos, groene pepersaus, frieten en groentenmandje
Tiramisu
22/09/2020 dinsdagmiddag
Gazpacho
Paëlla
Crème Catalana
24/09/2020 donderdagmiddag
Rammenas met spek en vijgen
Varkenswangetjes met kriekbier, witloofsalade en frietjes
Café glacé
25/09/2020 vrijdagmiddag (Frans buffet)
Soep:
Parmentiersoepje met gepocheerde eitjes
Consommé Henri IV
Voorgerecht:
Quiche lorraine
Galantine van kip en rundstong
Hoofdgerecht:
Coq au vin
Gegrilde grietbot dijonnais
Bijgerechten:
Ratatouille
Pommes duchesse
Nagerecht:
Crêpes suzette
Franse kaas
28/09/2020 maandagmiddag
Kervelsoepje met chorizo
Paupilette van pladijs, blanke botersaus, gestoofde prei en peterselieaardappel
Flensjes met suiker
29/09/2020 dinsdagmiddag
Losse uiensoep
Speenvarkenham, mosterdsaus, groentenpuree van andijvie/wortel/knolselder
Rijstpap met bruine suiker
01/10/2020 donderdagmiddag
Butternut pompoensoep met paprika en spek
Varkenshaasje ‘Zingara’, warme tomaat en geroosterde aardappelen
Vlaai met mousse van advocaat
02/10/2020 vrijdagmiddag
Restaurant gesloten
05/10/2020 maandagmiddag
Kipkroket met rode biet
Waterzooi van vis met natuuraardappelen
Bladerdeeg met vers fruit
06/10/2020 dinsdagmiddag
Dubarrysoep
Rosbief met assortiment van groentjes en krielaardappel
Frangipanetaart
07/10/2020 woensdagavond
Tartaar van zeebaars op olijvenbisquit, mascarponedressing, wasabi
Soepje van winterpostelein met een crème van aardpeer en grijze garnaal
Bosduif met gebraiseerd witloof en schorseneren
Crumble met rode vruchten
8/10/2020 donderdagmiddag
Gebakken kabeljauw met aardappelespuma
Kalfsblanquette met peterselieaardappelen
IJsgekoelde sabayon
09/10/2020 vrijdagmiddag (Vegetarisch buffet)
Soep:
Brunoisesoep
Uiensoep met broodballetjes
Voorgerecht:
Risotto van bloemkool met pesto van rode paprika
Carpaccio van coeur-de-boeuftomaat
Hoofdgerecht:
Krakende groentekerrie met kokos en tofu
Pasta met boschampignons
Bijgerechten:
Gegrilde groentjes met tomatensalsa en mozzarella
Courgettebrood
Nagerecht:
Warme vijg met Cointreau en vanille-ijs
Kaastaart
12/10/2020 maandagmiddag
Tartaar van verse en gerookte zalm en currydressing
Blinde vink, braadjus met boontjes, warme kerstomaat en gratin
Oliebollen
13/10/2020 dinsdagmiddag
Zalm met zwarte sesam en wokgroentjes
Rundsstoofvlees met frieten en witloofsalade
Charlotte van chocolade met anglaisesaus
15/10/2020 donderdagmiddag
Koolsoepje met rookworst
Eendenborst met sinaasappelsaus, vijgen, witloof en strobedaardappelen
Wentelteefjes met peperkoek en vanille-ijs
16/10/2020 vrijdagmiddag
Belgisch buffet
Soep:
Witloofsoepje met gedroogde gandaham
Romig preisoepje met mosselen
Voorgerecht:
Bouchée à la reine
Luikse salade
Hoofdgerecht:
Mosselen
Stoofvlees met geuze
Bijgerechten:
Witloof - appelsalade
Frietjes
Mayonnaise
Nagerecht:
Brusselse wafels
Sabayon van Kriekbier
19/10/2020 maandagmiddag
Herfstsalade met nootjes en spekjes
Crepinette met gratin van groene kool en dragonsaus
Gembermousse
20/10/2020 dinsdagmiddag
Broccolisoep met kippenblokjes
Ossobuco van kalkoen met tagliatelle en brunoise van wortel, selder, ...
Strudel met peren en pruimen
22/10/2020 donderdagmiddag
Goujonette met gribichesaus
Choux farci ‘Dijonaise’ met gebakken aardappel en groene kool
Moelleux au chocolat met crème anglaise
23/10/2020 vrijdagmiddag (Breugelbuffet)
Soep:
Uiensoep
Erwtensoep met spek
Voorgerecht:
Boerenpaté, hoofdvlees, bloedpens, rodeuienconfituur
Bruine en zoete haring met geplette aardappelen en ajuinsaus
Hoofdgerecht:
Balletjes met noordkrieken
Warme beenham
Bijgerechten:
Kolensalade met notenvinaigrette
Gemengde vergeten groentjes
Aardappel in veldkleed met lookboter
Bruin brood, rozijnenbrood, reuzel en boter
Nagerecht:
Pruimentaart
Rijstpap
26/10/2020 maandagmiddag
Restaurant gesloten
27/10/2020 dinsdagmiddag
Slaatje met canneloni-flensjes en scampi
Dubbele varkenskotelet met rode kool, gebakken aardappel en Portosaus
Flensje met confituur
28/10/2020 woensdagavond
Ravioli van woudpaddenstoelen en kastanjes
Zalmrug in ‘t groen
Fazant met tatin van witloof
Flangebak met hazelnootpasta en mango anglaise
29/10/2020 donderdagmiddag
Knolseder-pastinaaksoep met gremolata
Rug van speenvarken met groentegratin en sherrysaus
Nougat glacé met karamelsaus
30/10/2020 vrijdagmiddag
Caraïbisch buffet
Soep:
Pikant Caraïbisch pompoensoepje met garnalen
Caraïbische bonensoep met groene kool
Voorgerecht:
Surinaamse wrap (kip, ananas, boontjes, ei, aardappelen)
Octopus in olijvensaus
Hoofdgerecht :
Zeebaars in bananenblad
Lamsstoofpotje met aardappelen, paprika, sinaas en koriander
Salade van tomaat en rode ui
Artisjokkensalade met palmharten
Caraïbische rijstschotel
Dessert :
Carpaccio van ananas
Sorbet van tamarillos (boomtomaat)
02/11/2020 t.e.m 06/11/2020
Herfstvakantie
09/11/2020 maandagmiddag
Knolseldersoep met roze garnalen
Piepkuiken ‘Clamart’ met strobed aardappel
Panna cotta met rood fruit
10/11/2020 dinsdagmiddag
Komkommersoep met gerookte kipreepjes en verse munt
Moussaka
Chocolademousse
12/11/2020 donderdagmiddag
Mousse van gerookte forel
Wildragout met appel gevuld met veenbes en amandelkroketjes
Parfait van pompelmoes met tijm
13/11/2020 vrijdagmiddag
Hongaars buffet
Soep:
Aardappelknnoedelsoep
Lebbencsleves(pastasoep)
Voorgerecht:
Toast met auberginecrème(Padlisankrem)
Langos(hongaarse pizza)
Hoofdgerecht:
Kip à l'orly(gefrituurde kip)
Hongaarse goulasch met rode wijn
Bijgerechten:
Rizi-bizi(erwten met rijst)
Pörkölt (ragout van paddenstoelen)
Grànàtos kocka (pasta aardappelen en gerookt paprikapoeder)
Nagerecht:
flensjes à la Gundel (gevuld met rozijnen, rum en walnoten)
Hongaars kwarkgebak
16/11/2020 maandagmiddag
Courgettesoep met groene curry en cocos
Orloffgebraad met kolentaartje en aardappelblini’s
Sabayon met peer en amandelcrumble
17/11/2020 dinsdagmiddag
Tomatensoep met balletjes
Gepaneerde schelvis met courgetti en peterselieaardappel
Ijsparfait van koffie
18/11/2020 woensdagavond
Topinamboursoepje
Zeewolf met butternutcrème en ansjovisroom
Reebok met boleten, kweepeer en gefrituurde courgette
Chocolademousse met yoghurt, sponscake en pistacheroom
19/11/2020 donderdagmiddag
Quiceh met pompoen en bleu d’Auvergne
Varkensmignonette ‘Arlequin’ met pommes dauphines
Savarins met mandarijntjes
20/11/2020 vrijdagmiddag
Wildbuffet
Soep:
Champignonsoep met beukenzwam
Velouté van parelhoen met citroentijm
Voorgerecht:
Wildpaté met garnituren
Gebakken schorseneren met kastanjes
Fazantfilet Brabaçonne
Wildburger poivrade
Bijgerecht:
Safraanpeertjes met veenbessen
Knolselderpuree
Gratin van groene kool
Nagerecht:
Omelet Sibérienne
Warme appeltaart met kaneel ijs
23/11/2020 maandagmiddag
Erwtensoep met rookworst
Kipfilet Brabanconne
Ananasbeignets
24/11/2020 dinsdagmiddag
Herfstsalade met nootjes en spek
Gebakken zalm met spaghetti van courgette
Chocolademousse
26/11/2020 donderdagmiddag
Ballotines van zalm met saus van schaaldieren
Konijnenbil met Geuze, prei en tagliatelli
Gebakken appeltjes met Luikse stroop en peperkoekijs
27/11/2020 vrijdagmiddag
Indonesisch buffet
Soep:
Soto ayam (Indonesische kippensoep)
Pikant Indonesisch vissoepje
Voorgerecht:
Martabak telur met ketjapsaus
Indonesische viskerrie
Hoofdgerecht:
Zoete kipblokjes met rode paprika, papaja en pijpajuin
Rendang (Rundsstoofpot)
Bijgerechten:
Groentecurry
Nasi goreng
Nagerecht:
Dadar gulung (pannenkoekjes gevuld met kokos)
Kue talam pisang (pudding met bananen)
30/11/2020 maandagmiddag
Visterrine met scampi en zure room
Wienerschnitzel met snijboontjes, mosterdsaus en aardappelwedges
Wentelteefjes met gemberijs
01/12/2020 dinsdagmiddag
Parmentiersoepje met gepocheerd ei
Varkenshaasje ‘Zingara’ met gevulde aardappel
Warme appeltaart met kaneelijs
02/12/2020 woensdagavond
Sojabouillon met gerookte paling en parelcouscous
Gebakken kalfszwezerik met maanzaad en paksoi
Zeebaars met bospaddenstoelen en aardappelcrème
Chiapudding met bosbessenconfituur en ijs van platte kaas
03/12/2020 donderdagmiddag
Zwartewoudham met meloen, rucola en sinaasvinaigrette
Kipfilet met jagerssaus, witloof en aardappelwafeltjes
Citroencake met passievruchtencoullis
04/12/2020 vrijdagmiddag
Zuid-Afrikaans buffet
Soep:
Zuid-Afrikaanse gele paprikasoep met gerookte zalm
Zoete aardappel-pindasoep
Voorgerecht:
Struisvogelcarpaccio
In de oven gegaarde tilapia met vleesbouillon en kardemom
Hoofdgerecht:
Bobotie, kruidige gehaktschotel
Sosatie met kip
Bijgerechten:
Gele rijst met rozijnen
Tomaat-eier-uiensalade
Aardappelstoofpotje met rooibosthee
Dessert:
Melktaart
Zuid-Afrikaanse koeksister
07/12/2020 maandagmiddag
Quiche Lorraine
Kip met curry en wilde rijst
Chocolademousse
08/12/2020 dinsdagmiddag
Witloofsoep met chorizo
Gegrilde visbrochette, spinazie met Dijonaise en pommes duchesse
Riz Condé
21/12/2020 t.e.m 01/11/2021
Kerstvakantie