Mise-en-place

Maak kennis met Mise-en-place

"Mise-en-place" is het didactisch restaurant van Mariagaard.
 

Wat is een didactisch restaurant?

We zijn in de eerste plaats een school: onderwijs is en blijft onze hoofdtaak. Maar onze leerlingen moeten hun kennis en vaardigheden ook in de praktijk kunnen brengen. Dat doen ze in "Mise-en-place", dat als oefenrestaurant fungeert.

We gaan ervan uit dat elke leerling niet één, maar veel kansen verdient. Dat hoort bij het leerproces. Als er dan eens iets fout loopt in de zaal of in de keuken, verontschuldigen we ons daarvoor. Net die kans om fouten te mogen maken, biedt ons de mogelijkheid om onze leerlingen op te leiden tot gemotiveerde en professioneel geschoolde jongeren.
 

Openingsuren

U bent welkom vanaf 12.05 uur. Om 14.15 uur proberen we af te sluiten. Onze leerlingen hebben nadien nog andere lessen. Gelieve die uren te respecteren.

Denk eraan dat het restaurant gesloten is tijdens de schoolvakanties en op de stagemomenten. Op de website vindt u informatie in verband daarmee.
 

Wat bieden we aan?

Om tot een goede kwaliteit te komen is een basisopleiding onontbeerlijk. Ons aanbod weerspiegelt dat.

Met onze tweede graad restaurant en keuken bieden we de klassieke keuken aan.

Op maandag- en dinsdagmiddag serveren wij dagelijkse keuken waarin basistechnieken en -bereidingen heel veel aandacht krijgen.

In de derde graad werken we rond bistro en buffetten.

Op donderdagmiddag komen verfijnde dagschotels aan bod.

Op vrijdagmiddag serveren de leerlingen een themabuffet, met keuze uit twee soepen, twee voorgerechten, twee hoofdschotels en twee desserten.

Omdat onze leerlingen van het zevende jaar grootkeuken tijden hun stage in contact komen met de directiekeukens werken zij rond gastronomische menu’s. Zij verwennen de smaakpapillen op woensdagavond.

 

Corona

Omwille van de strenge eisen in de horeca om de covid  te kunnen beheersen werden ook in ons didactisch restaurant aanpassingen doorgevoerd.

Zo kunnen dit schooljaar maximum 6 personen per groepje komen eten, zal je op vrijdag niet meer aanschuiven aan het buffet maar zorgen we voor een veilige bediening.

 

Waarom de naam "Mise-en-place"?

Toen Auguste Escoffier rond 1900 de standaard zette voor de Franse keuken, zorgde hij ook voor een goede organisatie van het kookproces.

Mise-en-place betekent, dat alles klaarligt zodat de kok zijn werk kan doen: ingrediënten moeten voorbereid zijn, kruiden en toevoegsel moeten bij de hand zijn, alle materialen moeten klaarliggen, de ovens moeten op temperatuur zijn.

Het verwijst ook symbolisch naar wat we willen bereiken: het restaurant is een mise-en-place voor onze leerlingen, zodat ze kunnen leren.

Het logo werd ontworpen door een leerling. De stand van het mes is sterk bepalend voor een goede snijtechniek. Mooi, correct versneden voedingsmiddelen liggen aan de basis van een lekkere voeding. Lekker voor de neus, lekker voor de mond maar ook voor het oog.

Wij danken u voor het vertrouwen in onze leerlingen en leerkrachten, en doen er alles aan om u binnen onze mogelijkheden te verwennen!

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.