top of page
sportw.jpg

Sportwetenschappen

Domeinoverschrijdend

           

Doorstroom

sportwetensch.jpg

Waarom kiezen voor Sportwetenschappen

Sportwetenschappen in de tweede graad is een sterk theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit waarin je wetenschappen combineert met een pakket sport. Deze opleiding is gericht op leerlingen die hun sportbegaafdheid en hun bewegingsnood wensen te combineren met hun wetenschappelijke interesses. Ze hebben een positieve bewegingsingesteldheid, doorzettingsvermogen en zin voor samenwerking.

Wat maakt deze richting uniek?

Wekelijks krijg je vijf uur sport waarin jouw motorische vaardigheden in verschillende sportdomeinen worden verfijnd. Bovendien leer je het anatomisch functioneren bij bewegingsactiviteiten analyseren en beschrijven.

Meer informatie?
Bekijk hier onze folder.

lessentabel 2de graad sw.png
lab2.jpeg

Wat na deze richting?

Sport is een fantastisch middel om je breed te ontwikkelen. Het volgen van de sportrichting op Mariagaard geeft je een breed sociaal profiel. Je bent klaar om een vrije keuze te maken die in de lijn ligt van je persoonlijke interesses. Dit kan je zowel op master- als hogeschoolniveau.

 

Inhoudelijk hangen onze studierichtingen samen met volgende opleidingen:

Academische bachelor en masteropleidingen:

 

biochemie, chemie, bewegings- en revalidatiewetenschappen, kinesitherapie farmaceutische wetenschappen, sociale gezondheidswetenschappen, …

Professionele bacheloropleidingen:

 

sport en bewegen, gezondheidszorg, biotechniek, onderwijs…

bottom of page