top of page
studieaanbodlang.jpg

Studieaanbod

Wist je dat je op Mariagaard maar liefst in vier domeinen een opleiding kan volgen? En dat zowel in Doorstroom, Doorstroom & Arbeidsmarktgericht als Arbeidsmarktgericht!

leerlingen in de klas bruin.png

Eerste graad

In de eerste graad is een brede algemene vorming een must en krijgen onze leerlingen een stevige basis mee. We geven hen de kans om voluit hun eigen capaciteiten, interesses en talenten te ontdekken. Hierdoor kunnen ze na de eerste graad een goede, doordachte keuze maken voor de tweede graad.

Benieuwd naar alle mogelijke opties? 

eerste graad

Wij hebben de onderwijshervorming aangegrepen om ons aanbod nog completer te maken. We bieden vanaf september 2021 in 4 van de 8 domeinen opleidingen aan. Waar we vroeger vooral inzetten op de TSO-stroom, kunnen leerlingen voortaan ook in zowel domein Sport, STEM als Maatschappij en welzijn kiezen voor opleidingen die voorbereiden op universiteiten en hogeschool.

Ben je minder een denker en veeleer een doener? Voortaan bieden we ook in drie domeinen de mogelijkheid om een toekomst uit te bouwen via arbeidsgerichte richtingen. Zowel in Sport, Maatschappij en Welzijn als Voeding kan je bij ons praktisch aan de slag.

Waar ligt jouw toekomst?

klik op een domein om het verder te verkennen.

Ontdek ons nieuw aanbod in de 2de en 3de graad:

tweede graad

Schema volgens de nieuwe matrix

schema nieuw sept 2023.jpg
bottom of page