top of page
AdobeStock_626374002.jpeg
header-curve-rood.png

Studieaanbod

Wist je dat je op Mariagaard in maar liefst
vier domeinen een opleiding kan volgen?
En dat zowel in Doorstroom,
Doorstroom & Arbeidsmarktgericht
als Arbeidsmarktgericht!

Eerste graad

In de eerste graad is een brede algemene vorming een must en krijgen onze leerlingen een stevige basis mee. We geven hen de kans om voluit hun eigen capaciteiten, interesses en talenten te ontdekken. Hierdoor kunnen ze na de eerste graad een goede, doordachte keuze maken voor de tweede graad.

Benieuwd naar alle mogelijke opties? 

Domeinen in de tweede en derde graad

Wij hebben de onderwijshervorming aangegrepen om ons aanbod nog completer te maken. Mariagaard biedt in 4 van de 8 domeinen opleidingen aan. Waar we vroeger vooral inzetten op de TSO-stroom, kunnen leerlingen voortaan ook in zowel domein SportSTEM als Maatschappij en welzijn kiezen voor opleidingen die voorbereiden op universiteiten en hogeschool.

Ben je minder een denker en veeleer een doener? Voortaan bieden we ook in drie domeinen de mogelijkheid om een toekomst uit te bouwen via arbeidsgerichte richtingen. Zowel in SportMaatschappij en Welzijn als Voeding kan je bij ons praktisch aan de slag.

teen-cooking-class-web.jpg
Overzicht aanbod
Finaliteiten

De nieuwe matrix

Finaliteit doorstroom (D): deze studierichtingen bereiden je voor om een opleiding te volgen aan een hogeschool of een universitaire opleiding die aansluit bij je studierichting van het secundair onderwijs.

Finaliteit doorstroom en arbeidsmarkt (D&A): deze studierichtingen bereiden je voor om te starten op de arbeidsmarkt of een opleiding binnen dit domein te volgen aan een hogeschool.

Finaliteit arbeidsmarkt (A): deze studierichtingen bereiden je voor om te starten op de arbeidsmarkt.

Schema volgens de nieuwe matrix

schema nieuw sept 2023.jpg
Matrix
bottom of page