studieaanbodlang.jpg

Studieaanbod

Wist je dat je op Mariagaard maar liefst in vier domeinen een opleiding kan volgen? En dat zowel in Doorstroom, Doorstroom & Arbeidsmarktgericht als Arbeidsmarktgericht!

leerlingen in de klas bruin.png

Eerste graad

In de eerste graad is een brede algemene vorming een must en krijgen onze leerlingen een stevige basis mee. We geven hen de kans om voluit hun eigen capaciteiten, interesses en talenten te ontdekken. Hierdoor kunnen ze na de eerste graad een goede, doordachte keuze maken voor de tweede graad.

Benieuwd naar alle mogelijke opties? 

 

Wij hebben de onderwijshervorming aangegrepen om ons aanbod nog completer te maken. We bieden vanaf september 2021 in 4 van de 8 domeinen opleidingen aan. Waar we vroeger vooral inzetten op de TSO-stroom, kunnen leerlingen voortaan ook in zowel domein Sport, STEM als Maatschappij en welzijn kiezen voor opleidingen die voorbereiden op universiteiten en hogeschool.

Ben je minder een denker en veeleer een doener? Voortaan bieden we ook in drie domeinen de mogelijkheid om een toekomst uit te bouwen via arbeidsgerichte richtingen. Zowel in Sport, Maatschappij en Welzijn als Voeding kan je bij ons praktisch aan de slag.

Waar ligt jouw toekomst?

klik op een domein om het verder te verkennen.

Nieuw!

Ontdek ons nieuw en breder aanbod in de 2de graad:

 

Schema volgens de nieuwe matrix

schema nieuw sept 2021_schema per jaar.jpg
 

Aanbod in de 3de graad

Mariagaard biedt al jaren een kwalitatief en uitgebreid
aanbod aan in:

 

STEM (TSO)

Maatschappij en Welzijn (TSO en BSO) 

Sport (ASO en TSO)

Voeding (BSO en Duaal leren)

Mariagaard-schema 2020-2021 kleur1 kopie-01.jpg

klik op het schema om het te vergroten