Studenten toetsmomenten

Praktische info

Op deze pagina vind je alle praktische informatie over onze school.

 

Een dag op Mariagaard

Een gewone lesdag start om 8.30u. en eindigt om 16.15u. 

In de pauzes worden onze leerlingen verwend in onze zelfbediening met een ruime keuze aan broodjes, snacks en maaltijden.

microsoft-teams-bruin.jpg
 

Uniform

Kleurenuniform niet meer van toepassing.

Vanaf dit schooljaar (2022-2023) speelt de kleur en de opdruk van je kledij geen rol meer. De afspraken rond gepaste kledij op school vind je in het schoolreglement.

Voor de sportlessen draag je een sportuniform met het logo van de school.

Daarnaast verwachten we van onze leerlingen uit het domein voeding dat ze in de keuken hun koksuniform dragen, en bij de zaalpraktijk in orde zijn met het vooropgestelde zaaluniform.

Meer info vind je in ons schoolreglement.

 

Schoolreglement

Op onze school gelden er regels en afspraken die een vlotte omgang tussen leerlingen, leerkrachten en ouders bewerkstelligen. We vragen aan de leerling en zijn/haar ouders zich akkoord te verklaren met het reglement door het te tekenen. Dit gebeurt bij de inschrijving, en aan het begin van ieder schooljaar.

Het schoolreglement wordt standaard digitaal aangeboden. Als dat voor jou belangrijk is, kunnen we je een papieren versie bezorgen.

studie.jpg
 
laptop_berichten_nl_1682x920.png

Smartschool

Smartschool gebruiken wij om te communiceren met onze leerlingen en hun ouders. De schoolagenda vertelt je waar en wanneer je welke les of toets hebt. Smartschoolmail dient om een bericht te sturen naar jouw leerkracht en om alle berichten te lezen die je nodig hebt om op de hoogte te blijven van belangrijke schoolzaken. Voor evaluaties, rapporten en oudercontacten moet je ten slotte ook altijd op Smartschool zijn.

Klik hier voor de handleiding van Smartschool.

 

Webshop

Via onze webshop kan je volgende items bestellen:

  • Rekentoestel  /  Printkaart  /  Blocnote voor toetsen en taken  /  Locker

  • Kamersleutel internaat

Schoolboeken en

Sportuniform

Je schoolboeken bestel je via de webshop van Studieshop. Daar kies je onze school en de gepaste boekenlijst. De boeken worden thuis geleverd.

De studieplanner wordt standaard toegevoegd aan jouw schoolboekenpakket.  Dit is een hulp bij het studeren en het leren plannen. Op die manier heb je visueel een mooi overzicht van hoe jouw planning eruitziet.  Je zou ook voor een digitale planner kunnen kiezen maar de ervaring leert ons dat een digitale planner voor veel leerlingen vaak nog te moeilijk is.  De leerkracht zal tijdens de lessen regelmatig verwijzen naar de studieplanner om jou te helpen met plannen. 

Het sportuniform kan je bestellen op de webshop van Joma. Daar krijg je een overzicht van de modellen. OPGELET: De prijzen die je ziet zijn catalogusprijzen. Pas als je de kortingscode mariagaard-2022-2023 ingeeft, verschijnt de prijs die je moet betalen.
De kledij wordt steeds voorzien van het schoollogo. Indien je niet zeker bent van de maat, kom gerust eens langs. Er zijn genoeg pasmodellen in onze school voorhanden.

 

Klik hier voor meer informatie omtrent het sportuniform

E-betaalkaart

Iedere leerling ontvangt een leerlingenkaart, die tegelijkertijd gebruikt wordt als betaalkaart. De kaart kan gebruikt worden voor de betaling van maaltijden en snacks in de zelfbediening.

Met dit kassasysteem moet de kaart online opgewaardeerd worden. Zo vermijden we cashgeld op school en verhinderen we dat leerlingen cash geld verliezen.

Klik hier voor de handleiding gebruik betaalkaart.

School spullen