Studenten toetsmomenten

Praktische info

Op deze pagina vind je alle praktische informatie over onze school.

 

Een dag op Mariagaard

Een gewone lesdag start om 8.30u. en eindigt om 16.15u. 

In de pauzes worden onze leerlingen verwend in onze zelfbediening met een ruime keuze aan broodjes, snacks en maaltijden.

microsoft-teams-bruin.jpg
 

Uniform

Van het eerste tot en met het zesde jaar draag je in Mariagaard een schooluniform. Alle tinten van beige tot donkerbruin en wit zijn toegelaten. Andere kleuren, bijvoorbeeld kaki, ook in de vorm van strepen, kleurvakken of logo’s, zijn verboden.

Voor de sportlessen draag je een sportuniform met het logo van de school.

Daarnaast verwachten we van onze leerlingen uit het domein voeding dat ze in de keuken hun koksuniform dragen, en bij de zaalpraktijk in orde zijn met het vooropgestelde zaaluniform.

Voor de richting Organisatiehulp heb je zowel een koksuniform als een logistiek uniform nodig.

Meer info vind je in ons schoolreglement.

 

Schoolreglement

Op onze school gelden er regels en afspraken die een vlotte omgang tussen leerlingen, leerkrachten en ouders bewerkstelligen. We vragen aan de leerling en zijn/haar ouders zich akkoord te verklaren met het reglement door het te tekenen. Dit gebeurt bij de inschrijving, en aan het begin van ieder schooljaar.

Het schoolreglement wordt standaard digitaal aangeboden. Als dat voor jou belangrijk is, kunnen we je een papieren versie bezorgen.

studie.jpg
 
laptop_berichten_nl_1682x920.png

Smartschool

Smartschool gebruiken wij om te communiceren met onze leerlingen en hun ouders. De schoolagenda vertelt je waar en wanneer je welke les of toets hebt. Smartschoolmail dient om een bericht te sturen naar jouw leerkracht en om alle berichten te lezen die je nodig hebt om op de hoogte te blijven van belangrijke schoolzaken. Voor evaluaties, rapporten en oudercontacten moet je ten slotte ook altijd op Smartschool zijn.

Klik hier voor de handleiding van Smartschool.

 

Webshop

Via onze webshop kan je volgende items bestellen:

  • Rekentoestel  /  Printkaart  /  Blocnote voor toetsen en taken  /  Locker

  • Kamersleutel internaat

Schoolboeken en

Sportuniform

Je schoolboeken bestel je via de webshop van Studieshop. Daar kies je onze school en de gepaste boekenlijst. De boeken worden thuis geleverd.

Het sportuniform kan je bestellen op de webshop van Joma. Daar krijg je een overzicht van de modellen. OPGELET: De prijzen die je ziet zijn catalogusprijzen. Pas als je de kortingscode mariagaard-2021-2022 ingeeft, verschijnt de prijs die je moet betalen.
De kledij wordt steeds voorzien van het schoollogo. Indien je niet zeker bent van de maat, kom gerust eens langs. Er zijn genoeg pasmodellen in onze school voorhanden.

 

Klik hier voor meer informatie omtrent het sportuniform

E-betaalkaart

Iedere leerling ontvangt een leerlingenkaart, die tegelijkertijd gebruikt wordt als betaalkaart. De kaart kan gebruikt worden voor de betaling van maaltijden en snacks in de zelfbediening of als print- en kopieerkaart.

Met dit kassasysteem moet de kaart online opgewaardeerd worden. Zo vermijden we cashgeld op school en verhinderen we dat leerlingen cash geld verliezen.

Klik hier voor de handleiding gebruik betaalkaart.

School spullen