Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar, zowel met de wagen,
openbaar vervoer of de fiets.

Met de wagen

Mariagaard bevindt zich naast twee grote verkeersassen: De E40 en de N9. We zijn dan ook vlot bereikbaar voor mensen die met de wagen komen. Ook parkeren is geen probleem. Er zijn op ons terrein verschillende parkeerzones voorzien.

Ons adres: Oosterzelesteenweg 80, 9230 Wetteren

 
 
36029239_rIJw6b17BxC-LZmMlRuSes6tcw4NgNb

Openbaar vervoer

Mariagaard is één van de weinige scholen in Vlaanderen met een eigen bushalte.

De Lijn verzorgt het dagelijkse vervoer vanuit Gent, Wetteren en Zottegem tot op de terreinen van de school. Aansluitingen met de trein of andere trajecten van De Lijn zijn er aan Gent-Sint-Pieters, Wetteren-station en Zottegem-station.

Kom je graag met de bus naar Mariagaard? Plan hieronder je route.

Iedere ochtend voorziet De Lijn, naast haar gewone dienstregeling, ook bussen naar Mariagaard vanuit:


Gent-Sint-Pietersstation: er vertrekken tussen 7.34 uur en 8.03 uur vier bussen naar Mariagaard met als voornaamste opstapplaatsen: Ledeberg, Melle Leeuw, Tuinbouwschool Melle, Gemeenteplein Melle, College Melle en Kwatrecht Kerk.

Wetteren-Station: er rijden bussen naar Mariagaard, namelijk om 7.55 uur, 8.14 uur en 8.26 uur, met als stopplaatsen: Felix Beernaertplein, Wetteren Overbeke.

Zottegem-Station: (via Oosterzele) er rijdt elke morgen een bus om 7.27 uur (Oosterzele 8.00 uur) naar Mariagaard.

Iedere namiddag om 15.30 en 16.20 uur vertrekken de bussen vanop het terrein van de school naar Gent, Wetteren (Dendermonde) en Zottegem met dezelfde haltes als 's morgens.

Rittenschema's, stopplaatsen en uurtabellen van alle lijnen zijn te verkrijgen bij De Lijn

 
fotos%2520kids%2520fietsen_edited_edited

Met de (brom)fiets

FIETS

 

Links van het hoofdgebouw ligt de fietsenstalling, die wordt afgesloten tijdens de schooluren.

Ter hoogte van het voetbalveld is er een aparte inrit voor fietsers, zodat je het autoverkeer op het domein kan vermijden. 

 

BROMFIETS

 

Er is een aparte bromfietsenstalling naast het busstation. Plaats je bromfiets in de stalling en zorg ervoor dat je bromfiets altijd op slot staat. Voor je helm kan je een locker huren.