Het werken met Laptop

Jij werkt volgend jaar met een laptop  in de les!

 
Win18b_Consumer_Ink_Creativity_Lenovo_Yo

Iedereen een eigen laptop

Verplichte instap voor 1, 2 en 3 op 1 september 2021

We gaan er voluit voor om al onze leerlingen voor te bereiden op de wereld van morgen. Vanaf september 2021 gaan alle leerlingen uit het 1ste, 2de en 3de jaar verplicht aan de slag met hun eigen laptop. We kiezen heel bewust voor een toestel dat kan omgevormd worden tot een tablet. Zo kunnen leerlingen digitaal in hun eigen werk- en leerboek schrijven.


Ter voorbereiding werken alle leerkrachten nu al met een eigen laptop van hetzelfde type om goed vertrouwd te raken met de nieuwe manier van werken. Samen met de educatieve dienst van Microsoft en met verschillende uitgeverijen bouwen we intussen aan een interactieve lesmethode waarin heel wat ICT-eindtermen kunnen bereikt worden.
 

Verplichte instap voor 4, 5 en 6  op 1 september 2022


Vanaf september 2022 zullen ook leerlingen van het 4de, 5de en 6de jaar verplicht instappen. Het is de bedoeling dat elke leerling van Mariagaard op termijn met zijn eigen toestel aan de slag gaat.

 

Met de extra middelen van de digisprong zullen we vanaf september aan een heel voordelig tarief een laptop kunnen aanbieden. 

Het aangeboden toestel is voorzien van een totaalpakket. Zo wordt de laptop geleverd inclusief 3 jaar garantie, verzekering, hoes en met de software die de school vooropstelt. Op die manier heb je als leerling een toestel volledig op maat.

Concreet betekent dit:  

 • 1e jaar: 90 euro (incl. huur + verzekering schade/diefstal + alle softwarelicenties) 

 • 2e jaar: 90 euro ( incl. huur + verzekering schade/diefstal + alle softwarelicenties) 

 • 3e jaar: 90 euro (incl. huur + verzekering schade/diefstal + alle softwarelicenties) 

 

Met een toeslag van 50 euro op het einde van die drie jaar word je eigenaar van de laptop. 

 

Leerlingen die de school na één of twee jaar verlaten, zullen de keuze krijgen om ofwel het toestel terug te bezorgen aan de school, of een resterend bedrag te betalen zodat ze alsnog het toestel kunnen houden. Zo kunnen onze leerlingen in het 6e jaar opteren om enkel een jaar huur te betalen, zonder een verdere aankoopverplichting.

 

Vrijblijvende aankoop na 1 jaar huur: 390 euro

Vrijblijvende aankoop na 2 jaar huur: 220 euro

Vrijblijvende aankoop na 3 jaar huur: 50 euro

We engageren ons als school om deze extra kost deels te compenseren. Bijna alle schoolboeken bieden we volgend schooljaar aan in een digitale versie. Daarnaast zullen bepaalde zaken zoals agenda, grafisch rekentoestel, woordenboek, bijbel enz. niet meer aangekocht moeten worden. Zo kunnen we jaarlijks de schoolfactuur doen dalen. Meer dan de helft van het huurbedrag wordt zo terugverdiend.

Betaalbaar voor iedereen

 

Het toestel voor 2022

Lenovo 13w Yoga

 • Processor: AMD Ryzen 3 Processor

 • Grafische kaart: Geïntegreerde AMD Radeon™

 • Touchscreen 13,3″ (1920 x 1200)

 • Intern geheugen 8 Gb

 • Opslagcapaciteit 128Gb SSD

 • Camera 1080p webcam met privacyschuifje

 • Front and back Webcam,

 • Windows 10 Pro 64-bit

 • Incl. Stylus

 

Inclusief verzekering

De garantie is geldig voor 3 jaar en is next-business-day-on-site. Dat houdt in dat een Signpost-hersteller bij een hardware-defect de volgende werkdag naar de school of bij jouw thuis langskomt. Zo worden herstellingen altijd vlug uitgevoerd en is een defect tijdens de examenperiode bijvoorbeeld niet langer een grote ramp. De herstellingen gebeuren uiteraard gratis. De leerling krijgt bij een hardware-defect wel meteen aan de laptopbalie in Mariagaard een vervangtoestel, waardoor u altijd over een toestel beschikt. Ten slotte krijgen veel laptops op termijn problemen met de accu. Daarom vervangt 'Leermiddel' gratis elke accu die minder dan 70 procent van de normale prestaties levert.

De laptop is ook voorzien van een verzekering tegen breuk en diefstal.
Stel dat het toestel buiten garantie hersteld moet worden, dan zal 'Leermiddel' die herstelling voor maximaal 39 euro uitvoeren. Deze kost wordt gedragen door de gebruiker van het toestel. Wanneer een laptop gestolen wordt of breekt, dan zal het toestel vervangen worden door een gelijkaardig toestel. 

HP-laptop-motherboard-repair.jpg

Inclusief alle nodige software

Samen met Academic Software voorzien we alle laptops van de leerlingen met de nodige digitale tools voor hun opleiding in het secundair onderwijs. Onze ICT-dienst neemt alle softwareproblemen voor haar rekening. Indien er toch iets fout zou lopen, staat het Academic Software-team klaar met live support.

De basisbundel voor leerlingen bestaat o.a. uit:

 • Microsoft Office Pro met o.a. Word, PowerPoint, Excel en Outlook

 • WeZooZ Academy

 • Windows 10 Pro Education

 • Minecraft: Education Edition

 • Wiris MathType

 • ...

wat-is-microsoft-office-365-2019-07-09-5
 
 

Mariagaard bereidt je voor op
de toekomst

Mariagaard draagt ankerpunten zoals innovatie, evenwaardigheid en kwaliteit hoog in het vaandel. We gaan er dan ook voluit voor om al onze leerlingen voor te bereiden op de wereld van morgen. Leren evolueert immers meer en meer van klassieke training naar een proces van levenslang leren. Leerlingen die nu afstuderen in het secundair onderwijs moeten beschikken over de vaardigheden om zichzelf op elk moment verder bij te scholen. We zetten met dit project volledig in op de ontwikkeling van die vaardigheden. 

Digitale studietools

Voldoen aan de behoeften van de diverse leerlingen van vandaag en hen helpen levensvaardigheden op te bouwen is nog nooit zo belangrijk geweest. Benieuwd naar de tools die wij aanbieden in ons laptopproject om de behoeften van leerlingen op de eerste plaats te zetten en betere leerresultaten te stimuleren?

Microsoft_Learning_Tools_04-1400x.jpg