top of page
Win18b_Consumer_Ink_Creativity_Lenovo_Yo

Iedereen een eigen laptop

We gaan er voluit voor om al onze leerlingen voor te bereiden op de wereld van morgen. In 2019 stelden we ons als doel om op september 2022 een volwaardige laptopschool te zijn. Gradueel werd de verplichting ingevoerd om met een laptop de lessen mee te volgen. Sinds 1 september 2022 gaan alle leerlingen in alle leerjaren aan de slag met hun eigen laptop. We kiezen heel bewust voor een toestel dat kan omgevormd worden tot een tablet. Zo kunnen leerlingen digitaal in hun eigen werk- en leerboek schrijven.


Alle leerkrachten werken met hetzelfde toestel en zijn goed vertrouwd met de nieuwe manier van werken. Samen met de educatieve dienst van Microsoft en met verschillende uitgeverijen bouwen we intussen aan een interactieve lesmethode waarin heel wat ICT-eindtermen kunnen bereikt worden

We engageren ons als school om deze extra kost deels te compenseren. Bijna alle schoolboeken bieden we volgend schooljaar aan in een digitale versie. Daarnaast zullen bepaalde zaken zoals agenda, grafisch rekentoestel, woordenboek, bijbel enz. niet meer aangekocht moeten worden. Zo kunnen we jaarlijks de schoolfactuur doen dalen.

Toestel
computers
icons8-laptop-100.png

Toesteltype

De laptop wordt in quasi elke les gebruikt. Naast het typen wordt vaak een digitale pen gebruikt om digitaal te schrijven. Daarom stellen we volgende eisen voor de laptop binnen ons laptopproject:

 • Type laptop: touchscreen en omvormbaar tot tablet

 • Beeldscherm: 13 inch.

 • Besturingssysteem: Microsoft Windows 11 Pro (Education)

 • Een degelijke batterij zodat de laptop een volledige lesdag meekan zonder op te laden in de klas

We staan ook het gebruik van een schrijftablet toe (bijvoorbeeld type Wacom) om het digitaal schrijven op te vangen als het toestel niet omvormbaar is tot tablet. We raden dit echter niet aan. Schrijven op het laptopscherm geniet zeker de voorkeur.

U kan zelf een laptop voorzien die aan bovenstaande criteria voldoet, of u kan instappen in ons laptopproject.

computers
image.png

(Huur)koop via Signpost

Vanaf volgend schooljaar (2024-2025) zullen alle inschrijvende leerlingen kunnen gebruik maken van een nieuw toestel volgens een koop of huurformule via onze IT-partner (Signpost). Bij aankoop wordt u meteen eigenaar van het toestel, bij huur betaalt u een maandelijks bedrag en wordt u eigenaar na afloop van het huurcontract.

 

 • Type laptop: Lenovo L13 yoga Core I3 1315u - 8GB -128GB

 • Beeldscherm: 13 inch.

 • Besturingsysteem: Microsoft Windows 11 Pro Education

 • Inclusief alle nodige software (o.a. Microsoft Office, Geogebra, Minecraft Education,…)

 • Accessoire: ingebouwde digitale pen om digitale notities te nemen

Laptopproject 24-25 (2).png

Schoolcode: 2427097529

software

Inclusief alle nodige software

Samen met Academic Software voorzien we alle laptops van de leerlingen met de nodige digitale tools voor hun opleiding in het secundair onderwijs. Onze ICT-dienst neemt alle softwareproblemen voor haar rekening. Indien er toch iets fout zou lopen, staat het Academic Software-team klaar met live support.

De basisbundel voor leerlingen bestaat o.a. uit:

 • Microsoft 365 met o.a. Word, PowerPoint, Excel en Outlook

 • Windows 11 Pro Education

 • Geogebra

 • Minecraft Education

 • ...

Inclusief verzekering

De garantie is geldig voor het aantal gekozen jaren en is next-business-day-on-site. Dat houdt in dat een hersteller bij een hardware-defect de volgende werkdag naar de school of bij jouw thuis langskomt. Zo worden herstellingen altijd vlug uitgevoerd en is een defect tijdens de examenperiode bijvoorbeeld niet langer een grote ramp.
De herstellingen gebeuren uiteraard gratis. De leerling krijgt bij een hardware-defect wel meteen aan de laptopbalie in Mariagaard een vervangtoestel, waardoor u altijd over een toestel beschikt. Ten slotte krijgen veel laptops op termijn problemen met de accu. Daarom vervangt onze leverancier gratis elke accu die minder dan 70 procent van de normale prestaties levert.

De laptop is ook voorzien van een verzekering tegen breuk en diefstal.
Stel dat het toestel buiten garantie hersteld moet worden, dan zal die herstelling voor maximaal 39 euro uitgevoerd worden. Deze kost wordt gedragen door de gebruiker van het toestel.

 

Wanneer een laptop gestolen wordt of breekt, dan zal het toestel vervangen worden door een gelijkaardig toestel. 

HP-laptop-motherboard-repair.jpg
Verzekering
visie

Mariagaard bereidt je voor op
de toekomst

Mariagaard draagt ankerpunten zoals innovatie, evenwaardigheid en kwaliteit hoog in het vaandel. We gaan er dan ook voluit voor om al onze leerlingen voor te bereiden op de wereld van morgen. Leren evolueert immers meer en meer van klassieke training naar een proces van levenslang leren. Leerlingen die nu afstuderen in het secundair onderwijs moeten beschikken over de vaardigheden om zichzelf op elk moment verder bij te scholen. We zetten met dit project volledig in op de ontwikkeling van die vaardigheden. 

Digitale studietools

Voldoen aan de behoeften van de diverse leerlingen van vandaag en hen helpen levensvaardigheden op te bouwen is nog nooit zo belangrijk geweest. Benieuwd naar de tools die wij aanbieden in ons laptopproject om de behoeften van leerlingen op de eerste plaats te zetten en betere leerresultaten te stimuleren?

Microsoft_Learning_Tools_04-1400x.jpg
bottom of page