top of page
Het werken met Laptop

Jij werkt volgend jaar met een laptop  in de les!

Boven
Win18b_Consumer_Ink_Creativity_Lenovo_Yo

Iedereen een eigen laptop

We gaan er voluit voor om al onze leerlingen voor te bereiden op de wereld van morgen. In 2019 stelden we ons als doel om op september 2022 een volwaardige laptopschool te zijn. Gradueel werd de verplichting ingevoerd om met een laptop de lessen mee te volgen. Sinds 1 september 2022 gaan alle leerlingen in alle leerjaren aan de slag met hun eigen laptop. We kiezen heel bewust voor een toestel dat kan omgevormd worden tot een tablet. Zo kunnen leerlingen digitaal in hun eigen werk- en leerboek schrijven.


Alle leerkrachten werken met hetzelfde toestel en zijn goed vertrouwd met de nieuwe manier van werken. Samen met de educatieve dienst van Microsoft en met verschillende uitgeverijen bouwen we intussen aan een interactieve lesmethode waarin heel wat ICT-eindtermen kunnen bereikt worden.
 

Op Mariagaard worden leerboeken en cursussen digitaal ingevuld. Naast het typen wordt vaak een digitale pen gebruikt om digitaal te schrijven.

Daarom stellen we volgende eisen binnen ons laptopproject:

 • het toestel heeft een Windows besturingssysteem

 • het beeldscherm is minimaal 13 inch

 • het toestel moet omvormbaar zijn tot tablet om digitaal op te kunnen schrijven. Als alternatief staan we ook een optionele schrijftablet toe (Wacom), al werkt dit minder vlot.

 • de batterij van het toestel moet zonder opladen vlot een halve lesdag kunnen overbruggen.

Betaalbaar

Leerlingen die inschrijven op Mariagaard en nog niet over een toestel beschikken dat voldoet aan bovenstaande voorwaarden kunnen via de school een toestel aanschaffen.

We werken hiervoor samen met de firma Signpost. Via hen kan het toestel Lenovo 13w (technische specificaties zie hieronder) aangeschaft worden volgens onderstaande koopformules:

Je kiest voor directe aankoop van het toestel incl. 4 jaar service, verzekering en garantie: 756,58 euro

Je kiest voor een maandelijkse betaling gespreid over 4 jaar, incl. 4 jaar service, verzekering en garantie: 15,88 euro per maand.

Klik hier om een toestel te kopen/huren

Aanmelden op de webshop kan met deze code: 2022778717

We engageren ons als school om deze extra kost deels te compenseren. Bijna alle schoolboeken bieden we volgend schooljaar aan in een digitale versie. Daarnaast zullen bepaalde zaken zoals agenda, grafisch rekentoestel, woordenboek, bijbel enz. niet meer aangekocht moeten worden. Zo kunnen we jaarlijks de schoolfactuur doen dalen. 

Betaalbaar voor iedereen

Toestel

Het toestel voor 2022

Lenovo 13w Yoga

 • Processor: AMD Ryzen 3 Processor

 • Grafische kaart: Geïntegreerde AMD Radeon™

 • Touchscreen 13,3″ (1920 x 1200)

 • Intern geheugen 8 Gb

 • Opslagcapaciteit 256Gb SSD

 • Camera 1080p webcam met privacyschuifje

 • Front and back Webcam,

 • Windows 10 Pro 64-bit

 • Incl. Stylus

verzekering

Inclusief verzekering

De garantie is geldig voor 4 jaar en is next-business-day-on-site. Dat houdt in dat een Signpost-hersteller bij een hardware-defect de volgende werkdag naar de school of bij jouw thuis langskomt. Zo worden herstellingen altijd vlug uitgevoerd en is een defect tijdens de examenperiode bijvoorbeeld niet langer een grote ramp. De herstellingen gebeuren uiteraard gratis. De leerling krijgt bij een hardware-defect wel meteen aan de laptopbalie in Mariagaard een vervangtoestel, waardoor u altijd over een toestel beschikt. Ten slotte krijgen veel laptops op termijn problemen met de accu. Daarom vervangt 'Leermiddel' gratis elke accu die minder dan 70 procent van de normale prestaties levert.

De laptop is ook voorzien van een verzekering tegen breuk en diefstal.
Stel dat het toestel buiten garantie hersteld moet worden, dan zal 'Leermiddel' die herstelling voor maximaal 39 euro uitvoeren. Deze kost wordt gedragen door de gebruiker van het toestel. Wanneer een laptop gestolen wordt of breekt, dan zal het toestel vervangen worden door een gelijkaardig toestel. 

HP-laptop-motherboard-repair.jpg

Inclusief alle nodige software

Samen met Academic Software voorzien we alle laptops van de leerlingen met de nodige digitale tools voor hun opleiding in het secundair onderwijs. Onze ICT-dienst neemt alle softwareproblemen voor haar rekening. Indien er toch iets fout zou lopen, staat het Academic Software-team klaar met live support.

De basisbundel voor leerlingen bestaat o.a. uit:

 • Microsoft Office Pro met o.a. Word, PowerPoint, Excel en Outlook

 • WeZooZ Academy

 • Windows 10 Pro Education

 • Minecraft: Education Edition

 • Wiris MathType

 • ...

wat-is-microsoft-office-365-2019-07-09-5
software
visie

Mariagaard bereidt je voor op
de toekomst

Mariagaard draagt ankerpunten zoals innovatie, evenwaardigheid en kwaliteit hoog in het vaandel. We gaan er dan ook voluit voor om al onze leerlingen voor te bereiden op de wereld van morgen. Leren evolueert immers meer en meer van klassieke training naar een proces van levenslang leren. Leerlingen die nu afstuderen in het secundair onderwijs moeten beschikken over de vaardigheden om zichzelf op elk moment verder bij te scholen. We zetten met dit project volledig in op de ontwikkeling van die vaardigheden. 

Digitale studietools

Voldoen aan de behoeften van de diverse leerlingen van vandaag en hen helpen levensvaardigheden op te bouwen is nog nooit zo belangrijk geweest. Benieuwd naar de tools die wij aanbieden in ons laptopproject om de behoeften van leerlingen op de eerste plaats te zetten en betere leerresultaten te stimuleren?

Microsoft_Learning_Tools_04-1400x.jpg
bottom of page