Waarom kiezen voor Restaurant en keuken?
-
Je bent gefascineerd door lekker eten.
-
Je wil je onderdompelen in de wondere wereld van een keuken met een rijke variatie aan ingrediënten.
-
Je beseft dat een kok meer moet kunnen dan alleen maar lekker koken.
-
Je hebt interesse in vernieuwing op culinair vlak
-
Je bent geprikkeld om op zoek te gaan naar een evenwicht tussen gezond en lekker koken.
-
Je wil leren koken en opdienen volgens de veiligheidsnormen en etiquette.
Wat maakt deze richting uniek?
De opleiding Restaurant en Keuken is een praktische studierichting binnen de Arbeidsfinaliteit waar jonge keukentalenten voorbereid worden op het beroep van kok of kelner.
In de tweede graad ligt de focus op onder begeleiding en met hulpmiddelen de basisvaardigheden en -attitudes verwerken.
Een grote diversiteit in het gebruik van ingrediënten is één van onze troeven. We besteden daarenboven traditioneel veel aandacht aan basiskennis en technieken maar experimenteren ook met nieuwe trends. Alle lessen vinden plaats in één van onze didactische leskeukens, restaurantkeuken, (grootkeuken), waar digitaal beeldmateriaal als een leerrijk hulpmiddel aangewend wordt.
Met verzorgde en gezonde maaltijden toveren de leerlingen een culinaire glimlach op tal van gezichten in ons didactisch restaurant Mise-en-place. Onze leerlingen leren er klanten op een professionele en stijlvolle manier te verwelkomen en bedienen volgens de etiquette.
Meer informatie?
Bekijk hier onze folder.
Wat na deze richting?
De meeste leerlingen stromen door naar de derde graad 'Restaurant en keuken (A)' of de derde graad 'Grootkeuken en Catering (A)'.
​
De mogelijkheid bestaat ook om in te stappen in het duaal leren Grootkeuken en Catering.
​
Na de derde graad kunnen de afgestudeerden onmiddellijk aan het werk in allerlei maaltijdverstrekkende bedrijven zoals woonzorgcentra, ziekenhuizen, bedrijfsrestaurants of cateringbedrijven.
​
Na een aantal jaar beroepservaring kan je je eventueel ook als zelfstandig horecaondernemer vestigen.