top of page
mariagaard-innovet-project-foto4.jpg

InnoVET project

Mariagaard werkt dit schooljaar samen met onderstaande partners aan het INNOVET project: ‘Proceslab: de ontwikkeling van een didactisch labo meet- en regeltechniek’. Naast de constructie van een labo-opstelling zal er didactisch materiaal ontwikkeld worden. Zo zullen de leerlingen aan de hand van duidelijke opdrachten kunnen kennismaken met procestechnieken op labo-schaal en zo industriële toepassingen beter kunnen begrijpen.

Partners

mariagaard-innovet-project-partners.png

Labo-opstelling

Eén van de opstellingen die ontwikkeld zal worden is een PLC-gestuurde niveauregeling. We baseren ons hiervoor op een labo-opstelling die reeds aanwezig is in Don Bosco Haacht (te zien op de foto). Naast het regelen van het niveau in de tank zullen hiermee ook diverse andere parameters, zoals druk en debiet, kunnen gemeten worden.

 

Het proceslab zal volgend schooljaar ingezet worden in de richting Biotechnologische en chemische technieken, de nieuwe STEM-richting in de derde graad. Daarnaast zal het materiaal ook bruikbaar zijn in de tweede graad Biotechnieken. Onze leerlingen van de tweede graad Biotechnieken zijn alvast aan de slag gegaan met sensoren die mogelijks gebruikt kunnen worden.

mariagaard-innovet-project-foto1.jpg
bottom of page