top of page
  • ict554

Tweede dag in Chennai

Bijgewerkt op: 12 feb.

Tweede dag in Chennai

  We gaan even op bezoek in de “college”. Bij de vriendelijke administrator staan er 3 vaasjes met vissen op zijn bureau. Misschien inspiratie voor onze directeur? We krijgen een watermeloensapje, een rondleiding en maken een student wat extra zenuwachtig door zijn presentatie over 'visual communication' bij te wonen.

Tenslotte hebben we ook een gesprek met Ram, een student die vanuit een arm gezin erin geslaagd is om nu een masteropleiding te volgen. Hij heeft ook al in zijn jonge jaren geholpen om kinderen in school te krijgen door ongeletterde ouders te helpen bij het aanvragen van een schoolbeurs.

  Bezoek Vivekananda house, een spiritueel leider, enorm belangrijk voor hindoes. In een koloniaal pakhuis dat gebruikt werd om ijs te bewaren is nu zijn museum. Vivekananda bracht eind 19de eeuw zijn boodschap van religieuze tolerantie en eenheid tot in Chigago.

 Saint thomas church, waar de resten van apostel Thomas liggen ( via hem kwam volgens de verhalen het katholicisme in India).

We rijden na een heerlijke lunch met onder andere “dragons chicken” op ons bord, naar een tempel die zijn oorsprong heeft in de 6de eeuw: Sri Ramanuja. De typisch gekleurde toren is het eerste wat opvalt. Het is een indrukwekkende plek die door hindoes nog volop bezocht wordt. Verschillende ceremonies zijn bezig. Een tempelolifant zorgt voor zegeningen.
‘s Avonds komt de kleermaker nog naar de Citadel, onze slaapplaats, om de maten voor de sari op te nemen.61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page