top of page
Basisoptie voeding

Hoe word je een ster in de keuken?  
 

De leerlingen verkennen de eigenschappen van vaak gebruikte hulpmiddelen en grondstoffen binnen de wereld van voeding en horeca. 

 

In de praktijklessen verkennen ze verschillende culinaire mogelijkheden. Ze leren gaandeweg het verschil tussen een hobbykeuken en de verschillende ruimtes binnen de horecasector. Ze leren hoe ze moet werken in een keuken en restaurant met oog voor veiligheid en hygiënisch handelen.

 

We leggen hierbij de nadruk op gebalanceerde, eerlijke en duurzame voeding die gezondheid en culinair genot combineert. In ons luik sociale en communicatieve vaardigheden leren we de leerlingen om gepast en constructief om te gaan in verschillende situaties.

GOPR0216.JPG
Een virtuele rondleiding in onze leskeukens
Vanaf de tweede graad...

In de eerste graad verkennen we een beperkt aantal ingrediënten, basistechnieken en laten we de leerlingen een eerste keer kennismaken met een eenvoudige zaalbediening en gastvrijheid.

 

Vanaf de tweede graad starten we vervolgens met een uitgebreidere en gedetailleerde aanpak, verfijnen en verruimen we de kennis over basistechnieken, het assortiment ingrediënten en leren we de leerlingen de verschillende sociale vaardigheden die nodig zijn in de wereld van de zaalbediening en gastvrijheid.

Na de derde graad zijn onze trotse, jonge keukentalenten klaar voor het beroep van kok of kelner. 

bottom of page