top of page
Basisoptie Horeca

Vanaf 1 september 2023 kunnen leerlingen op Mariagaard in de A-stroom ook kiezen voor de basisoptie Horeca. Deze basisoptie laat leerlingen proeven van de richting Horeca in de 2de graad D&A en is dus meer theoretisch dan onze basisoptie Voeding in de B-stroom.

In deze basisoptie onderzoeken en beschrijven de leerlingen eigenschappen van vaak gebruikte hulpmiddelen en grondstoffen binnen de wereld van voeding en horeca. 

 

In de praktijklessen onderzoeken ze verschillende culinaire mogelijkheden. Ze leren er plannen, organiseren en ook uitvoeren.

Ze leren de basistechnieken aan met oog voor veiligheid en hygiënisch handelen. We leggen hierbij de nadruk op gebalanceerde, eerlijke en duurzame voeding die gezondheid en culinair genot combineert.

 

In ons luik sociale en communicatieve vaardigheden leren we de leerlingen om gepast en constructief om te gaan in verschillende situaties binnen de horeca. Zo leer je mensen te woord staan in een restaurant, een hotel, ...

GOPR0216.JPG
Een virtuele rondleiding in onze leskeukens
Vanaf de tweede graad...

In de eerste graad verkennen we een beperkt aantal ingrediënten, basistechnieken en laten we de leerlingen een eerste keer kennismaken met een eenvoudige zaalbediening en gastvrijheid. 

 

Momenteel bieden we in de 2de graad de richting Restaurant en Keuken aan binnen de Arbeidsfinaliteit.

bottom of page