top of page
curso-5db82c9a0bf0f.jpg

Fitness-begeleider

SenSe 7de jaar

cfa204462413e8b33b5a560455852332.png

Waarom kiezen voor een 7de jaar Fitnessbegeleider?

In de opleiding fitnessbegeleider duaal leer je enerzijds de individuele fitnessbeoefenaar te begeleiden bij het correct uitvoeren van fitnessoefeningen binnen het aanbod beschikbaar in de fitnessclub.


Je leert ook een groep fitnessbeoefenaars begeleiden bij het correct uitvoeren van bewegingsoefeningen op het tempo van de muziek, al dan niet gebruik makend van klein materiaal, uitgeoefend in een zaal of in het water.

7de jaar fitnessbegeleider
Video afspelen

Wat maakt deze duale richting uniek?

Bij duaal leren verwerf je vaardigheden op school én op de werkvloer. Je hebt 12 uur per week les op school en de overige 26 uur per week leer je actief op de werkvloer.


Door de intensieve samenwerking met de fitnesscentra kunnen we voortdurend inspelen op de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de sport- en fitnesssector. Op die manier bieden we een zeer arbeidsgerichte opleiding aan.

 

folder duaal.jpg
img_1595896348.jpg

Wat na deze richting?

Na deze opleiding kan je kiezen om verder te studeren of direct aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Verder studeren kan in professionele bacheloropleidingen, veelal gelinkt aan de verdere ontwikkeling van je kennis over bewegingswetenschappen, gezondheidswetenschappen en pedagogische
wetenschappen.


Met een Se-n-Se (secundair na secundair) kan je ook aan de slag op de arbeidsmarkt. Je behaalt het certificaat van een opleiding Se-n-Se, bewijs van onderwijskwalificatie “fitnessbegeleider duaal” op niveau 4 van de Vlaamse kwalificatiestructuur. Nadien kan je alsnog een professionele bachelor aanvatten,mocht je dat wensen.

bottom of page